FB

MITÄ JA MIKSI?

Kiillotus, pinnoitus, vahaus, pesu, ylläpitopesu…

Kerron sinulle mitä autojen ja moottoriajoneuvojen kiillotus, pinnoitus, vahaus, pesu ja ylläpitopesu ovat, ja miksi niitä on suositeltavaa tehdä säännöllisesti.

Mitä ja miksi 1
Mitä ja miksi 2

Olemme maailman pohjoisin Nanolex- ja System-X -asennuspiste.

Mitä ja miksi?

Miksi teillä ei ole 1-2-3-4 -step-hinnastoa kiillotuksiin?

Koska kaikki vaikuttaa aina kaikkeen eli auton ikä, koko, väri, haluttu lopputulos sekä asennettava pinnoite.
Käytettyjä autoja joutuu lähestulkoon aina kiillottelemaan laajemmin mitä, esimerkiksi uusia, uudetkin vaativat toisinaan laajemmat pohjatyöt. Toisinaan taas riittää kevyempi pohjatyö ennen pinnoitteen asentamista.

Asiakasta kuunnellen aina suoritettava kaikki työt sekä asiakkaan kanssa sovitun budjetin mukaan.

Miksi suojata ajoneuvo nanokeraamisella kestopinnoitteella?

 • Kestopinnoitteet antavat kiiltävän ja pysyvän pitkäaikaisen suojan.
 • Ei lähde pesemällä pois, vaatii toki ylläpitoa säännöllisesti.
 • Naarmuuntumissuoja, esimerkiksi mikronaarmuja vastaan
 • Hydrofobinen vettä ja likaa erittäin hyvin hylkivä antistaattisen liukaspinta, joka on todella helppo pitää puhtaana.
 • Kestopinnoitteet muodostavat myös UV-suojan ajoneuvon pinnoille. Jo viisi vuotta vanhasta autosta voi olla UV-suoja kadonnut jopa 25-prosenttisesti.
 • Parantaa ja korostaa myös värejä – musta näyttää syvemmältä, punainen loistaa kirkkaan punaisena, valkoinen sekä hopea muuttuvat lasimaisen kiiltäviksi.
 • Pinnoitteiden kestot ovat myös vahoja huomattavasti pidemmät, jopa viisi vuotta riippuen olosuhteista sekä ajoneuvon käsiteltyjen pintojen ylläpidosta.
 • Nanokeraamisella kestopinnoitteella voidaan suojata myös monia eri pintoja, kuten alumiini, teräs, maali, lasi, kumi, muovi, kangas ja nahka.

Eli käytännössä voidaan käsitellä jopa koko ajoneuvo niin ulkoa kuin sisältäkin eri kestopinnoitteilla.
Tähän lisätään vielä mahdolliset vesi/kuivahionnan työvaiheet sekä mahdolliset kiveniskujen korjaukset niin helposti puhutaan täydellisyyttä tavoitellessa jopa +1000€ käsittelyistä.

Kovavaha?

Esimerkiksi perinteisen kovavahan kesto on maksimissaan vain +/- 3 kuukautta, olosuhteista aina riippuen! Kovavahauskin tulisi suorittaa vähintään 3-4 kertaa vuodessa. Tämä maksaa helposti, esimerkiksi alkaen 180€ / käsittely. Siitä voi jokainen laskea, että miksi kestopinnoite vahan sijasta!

Päältäpesut alkaen 40€ henkilöautoihin?

Onpa kallista..?

10-20€ pesulla ei autoa todellakaan pestä puhtaaksi, mitä valitettavan monet niin harhaan johtavasti mainostavat edelleen… Aikaa kunnolliseen pesuun menee helposti jopa 40-60min kaikkineen eri vaiheineen!

Meillä pesut suoritetaan aina käsin hellävaraisesti alusta loppuun, sisältäen:

 • Esipesu ja huuhtelu,
 • Kinnastelu hellävaraisella laatukinttaalla. Meillä ei todellakaan käytetä sieniä pesuihin  ei edes vanteiden kanssa!
 • Tarvittavat raudan ja pienpoistot ja huuhtelut.
 • Washcoat eli pesuvaha, lisäpalveluna tottakai.
 • Ovien välien puhdistus
 • Lasipintojen puhdistus
 • Pesujen yhteydessä saatavilla myös laaja valikoima erilaisia lisäpalveluita, kuten sisätilan mattojen puhdistus, imuroinnit, haalistuneiden muoviosien käsittely jne.

Kuivaus tapahtuu aina laadukkailla Nanolexin kuivauspyyhkeillä, ei lastoilla tai säämisköillä! Voidaan kuivata myös ”HANDS-OFF”-tekniikalla eli ilman mekaanista kosketusta ilmalla, kuivuria käyttäen. Tätä menetelmää käytämme aina varsinkin silloin, kun on kyse pinnoitetun ajoneuvon ylläpitopesusta. Kuka nyt haluaisi uudestaan lisää naarmuja jo käsitellyn autonsa pinnoille?

Pesuaineet mitä käytän ovat Nanolexin ja Mac Serienin valmistamia, erittäin korkeatasoisia ja laadukkaita sekä tunnettuja merkkejä molemmat.

Pinnoitteista löytyy Nanolexin Si3D-HD, System-X DSS eli Diamond SS, Pro, Crystal. Muoviosien käsittelyyn käytän Qtehcnigin C4:sta vain ja ainoastaan!

Kun vain paras laatu kelpaa ajoneuvollesi, valitse silloin Northern Creations!

Pin It on Pinterest